Stredná odborná škola chemická oslávila 30. výročie založenia

Stredná odborná škola chemická oslávila 30. výročie založenia

 Ak ste nás v minulých dvoch rokoch aspoň raz navštívili počas Dňa otvorených dverí, určite poznáte niekoľkých študentov, či absolventov Strednej odbornej školy v Hlohovci. Možno ste pózovali študentom  propagačnej grafiky, aby nakreslili váš portrét, alebo vás zaujal chemické pokusy či  možnosť  nalíčenia vizážistkou. Tieto i ďalšie odbory zastrešuje spomínaná škola. Od novembra minulého roka v jej názve pribudol prívlastok „chemická“. O jej mladej a dynamickej  histórii sa Iveta Pospíšilová porozprávala s riaditeľkou Janou Kyseľovou.  

Stredná odborná škola chemická oslávila 30. výročie založenia Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Záujem mladých ľudí o štúdium odborov, v ktorých nie každý absolvent uspeje aj na vysokej škole, roky klesá. Každá takto zameraná stredná škola využíva rôzne formy prezentácie. Inak to nie je ani v Strednej odbornej škole chemickej v Hlohovci. Pedagógovia s vybranými študentmi jednotlivých odborov chodia do základných škôl medzi deviatakov a ôsmakov, ale organizujú aj iné aktivity. Ivete Pospíšilovej o nich viac povedala riaditeľka školy Jana Kyseľová.

Stredná odborná škola chemická oslávila 30. výročie založenia 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Stredná odborná škola chemická v Hlohovci poskytuje štúdium vo viacerých chemických odboroch. Mnohí absolventi pokračujú v štúdiu na vysokých školách, ale aj po tých, čo odídu rovno do praxe, vraj firmy v regióne siahnu všetkými desiatimi. Iveta Pospíšilová sa pozrela na praktické vyučovanie.

Stredná odborná škola chemická oslávila 30. výročie založenia 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V minulých školských rokoch úspešne Strednú odbornú školu chemickú reprezentovala na medzinárodných súťažiach študentka chemického odboru Karin Iková. Dnes už študuje na Prírodovedeckej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave a škola za ňu zatiaľ nemá náhradu. Medzi prvákmi  v má však iného úspešného mladého muža. Iveta Pospíšilová zisťovala, v čom je výnimočný.

Stredná odborná škola chemická oslávila 30. výročie založenia 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Stredná odborná škola chemická v Hlohovci poskytuje štúdium nielen vo viacerých chemických odboroch, ale aj budúcim propagačným grafikom a fotografickým dizajnérom. Od septembra budú noví študenti umeleckých odborov študovať už v samostatnej Strednej škole umeleckého priemyslu, no dnešní prváci až štvrtáci zmaturujú ešte v pôvodnej škole. Iveta Pospíšilová nazrela s mikrofónom do grafickej dielne. Učiteľka – výtvarníčka Radka Hrabovská jej vysvetlila, čo práve vytvárali študentky druhého ročníka.

Stredná odborná škola chemická oslávila 30. výročie založenia 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Počas tohto školského roka čaká fotografov aj prax mimo školy. Aj nedávno napríklad vytvárali portréty seniorov v miestnom domove dôchodcov. Portrétová fotografia zatiaľ baví oboch najviac, ale venujú sa aj téme prírody a zvierat. Oceňujú, že sa zatiaľ naučili pracovať v čiernej komore, vyvolávať klasický film a fotografovať s analógovým fotoaparátom.

Galéria

20200121_122033.jpg 20200121_122800.jpg 20200121_121506.jpg 20200121_124213.jpg 20200121_123051.jpg 20200121_125217.jpg
Autorka: Iveta Pospíšilová; Foto: Jana Kyseľová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame